Referencer

Referencer er baseret på erfaringsbaseret viden. Erfaringsbaseret viden viser at madrasser, siddepuder, badestolspuder og toiletpuder skal passe til borgers vægt – om borger er tynd, normalvægt, overvægt-tung eller bariatrisk. 

Når underlag former sig og passer til borgers vægt, så giver det den bedste trykfordeling, mobilitet og smertelindring. 

De dyre vekseltrykmadrasser er sjældent nødvendige til tryksårspatienter. 
Ej heller er det inddeling efter sårstadie, der afgør hvilken madras en tryksårspatient skal ligge på. 
Brug madras og topmadras, der former sig efter kroppen, og passer til personens vægt + plejeplan. 

Ergoterapeut udtrykte: ”Et bemærkelsesværdigt bredt udbud af lejringssystemer, og samtidig tænkes der i overfladesensibilitet ved valg af betræk samtidig med den så vigtige hygiejne. Selvom man lejrer en person – dele af en person, så skal det i videst muligt omfang være muligt at bevæge sig på sikker vis, så personen kan mærke sin krop.” 
*Sæt hygiejnefagligheden i system med trykfordelende hjælpemidler, der kan gøres optimalt rene. 

Læs referencer her via link om:

Gul topmadras til tynd dame med tryksår og smerter

Terapeuten udtalte: 
”Den lille dame ligger så fint på madrassen og er aflastet nu :-)” 

*Når små tynde damer får tryksår og har smerter ved at ligge på standardmadrassen, så hjælper blød trykfordelende topmadras.

Anmeldelse er skriftlig reference til os fra terapeuten, som på forespørgsel fremsendes til interesseret på e-mail.

Gul topmadras giver kroppen ro med sin blødhed

Anni Hestehave: 
Gul SAFE Med Topmadras er bare super god, glæder mig helt til at komme i seng om aftenen.Den helt rigtige madras for mig. Blød og ikke for varm. Min krop falder til ro. Tak for det.

Anmeldelse er skriftlig reference til os fra Anni, som på forespørgsel fremsendes til interesseret på e-mail.

Rosa topmadras hjælper ved bækkenløsning og mod rygsmerter

Jara Maria Høgsberg: 
Jeg har døjet med bækkenløsning og følger af det, og efter jeg fik den rosa topmadras nr. 101 har jeg haft meget færre smerter, når jeg er vågnet. Jeg mærker en tydelig forskel, for hvis jeg sover i en anden seng, så er jeg meget mere øm. Desuden har vi nu valgt at bestille en topmadras til min mand, fordi han altid sover meget bedre og vågner op uden de sædvanlige rygsmerter, når han sover på “min” madras.

Anmeldelse er skriftlig reference til os på facebook og kan ses på vores facebook side.

Rosa topmadras aflaster smerter i lænd og hofter

Lone Johanneson: 
Jeg har haft en elendig ryg fra jeg var helt ung (Er 61 år i dag). Min far havde et tekstilfirma og købte en Rosa anti-decubitus topmadras til mig. Dengang var det en sjælden sag. Siden har jeg ikke kunnet leve uden. Den aflaster lænd og hofter. Ligger jeg ikke på den, får jeg ondt. Tror på det er trykaflastningen, som gør at jeg har det væsentligt bedre både dag og nat. Nu har jeg lige købt en ny SAFE Med Topmadras Rosa nr. 101.

Anmeldelse er skriftlig reference til os fra Lone, som på forespørgsel fremsendes til interesseret på e-mail

Gul-Rosa topmadras lindrer gigtsmerter

Jeg har nu haft den Gul-Rosa topmadras at sove på i 2 måneder, og har sovet så fantastisk. Jeg har haft gigt i mange år, og har af den årsag vågnet mange gange om natten med stivhed-smerte i skulderen eller hoften. Siden jeg har fået min topmadras, har jeg oplevet langt flere sammenhængende timer af søvn, og langt mindre stivhed-smerte i hofte eller skuldre på grund af dens trykaflastende-trykudlignende effekt. Det er derfor også tydeligt for mig at mærke, at min krop restituere langt bedre af den årsag, hvilket i det daglige, giver mig fantastisk meget energi til en ellers stresset arbejdshverdag. Jeg vil anbefale TT SAFE Med madrasser til generelt alle, der oplever søvnproblemtikker, som ønsker en god nattesøvn og specielt til dem der oplever begrænsninger i bevægeapparatet ☺️

Se også Rebekkas anmeldelse på facebook.

Gul-Rosa topmadras er smertelindrende ved slidgigt

Heidi Andersen: 
Jeg har fornøjelsen af denne fantastiske topmadras Gul-Rosa. 
Pt kan jeg mærke forskel på ganske få dage i mine skuldre, mindre uro i ben og fødder om natten. 
Jeg har slidgigt, mine nætter har været præget af smerter og urolig søvn. 
Så det er fantastisk at vågne op, med mindre smerter og et meget bedre humør. 

Se også Heidis anmeldelse på facebook.

Gul-Rosa topmadras hjælper ved kroniske diagnoser og smerter

Lone S.: 
Jeg har flere fysisk kroniske diagnoser, som gør at det at sidde, ligge og finde hvile ikke har været en god oplevelse. Jeg vågnede flere gange om natten på grund af smerter, og ligeledes kunne jeg ikke sidde eller ligge i sofaen “smertefrit”. Efter jeg fik min SAFE Med Topmadras Gul-Rosa er min nat og hverdag blevet en anden. Jeg vågner pt. ikke om natten på grund af smerter. Jeg er ikke stiv i kroppen som før, når jeg står op. Jeg prøvede at tage madrassen med ind i sofaen, og her oplevede jeg samme gode effekt. Den støtter fra nakke til fod, hvilket gør at det at sidde og ligge i sofaen nu er en fornøjelse, og jeg kan få den hvile jeg har brug for. En slags ny hverdag kan lyde voldsom, men det er faktisk det jeg oplever pt. 
Så nu er der købt endnu en topmadras til fast at være i sofaen.

Anmeldelse er skriftlig reference til os fra Lone, som på forespørgsel fremsendes til interesseret på e-mail.

Gul-Rosa topmadras giver ro, hvile og aflastning

Pernille Pedersen: 
Efter 2 diskusprolapser i ryggen blev jeg gennem mit arbejde præsenteret for TT SAFE Med topmadras Gul-Rosa. Her 3 år og endnu en diskusprolaps senere er min madras stadig mit foretrukne underlag til min nattesøvn. 
Jeg ligger på den lyserøde side og den hjælper mig fantastisk mod daglige smerter. Jeg er overbevist om at min TT SAFE Med madras har været medårsag til, at jeg har kunnet undgå operation, på baggrund af, at jeg meget tidligt i forløbet har kunnet finde ro, hvile og aflastning for de tunge smerter som en diskus medfører. 
Sammen med min rygtræning er min TT SAFE Med topmadras med til at gøre smerterne tålelige i en aktiv hverdag.

Anmeldelse er skriftlig reference til os fra Pernille, som på forespørgsel fremsendes til interesseret på e-mail.

Gul-Rosa topmadras restituerer kroppen

Nanna Handberg: 
Jeg har haft min SAFE Med Topmadras Gul-Rosa i halvandet år nu, og jeg har aldrig sovet bedre. Min erfaring er, at jeg med min madras fra TT SAFE Med både får en højere kvalitets søvn, og derfor ikke behøver så mange timers søvn, som jeg tidligere havde brug for, for at blive frisk igen. Desuden har jeg altid haft problemer med at falde til ro om aftenen samt en afbrudt nattesøvn, som en følge af en stresset hverdag, hvor jeg vil nå mange ting og er meget aktiv. 
Min travle hverdag med både løb, styrketræning og andre aktive gøremål gør det væsentligt for mig med en god madras, så jeg kan få en god og dyb nattesøvn, hvor jeg får restitueret ordentligt, så jeg er klar til endnu en ny og aktiv dag. Jeg vil derfor give mine varmeste anbefalinger til TT Safe Med, og deres SAFE Med Topmadras Gul-Rosa.

Se også Nannas anmeldelse på facebook.

Gul-Rosa topmadras aflaster smerter

Heidi Øberg: 
Jeres Gul-Rosa topmadras er fantastisk og stærkt vanedannende:-) 
Jeg har været igennem et sygdomsforløb med stærke smerter og har mærket på egen krop, hvordan madrassen støtter og aflaster. Mine smerter blev mindre og det var nemmere for mig at slappe helt helt af. Den hjalp mig også med at få en bedre nattesøvn, hvilket er så ubeskriveligt vigtigt for at kunne blive rask igen. Jeg takker af hele mit hjerte.

Se også Heidis anmeldelse på facebook.

Gul-Rosa topmadras aflaster meget, når jeg skal vende mig

Grethe Christensen: 
Hey – Jeg er rigtig glad for min nye madras. 
Den aflaster meget når jeg skal vende mig, og når jeg sover. 
Jeg tilbringer mere tid i sengen nu. 
Ville ønske jeg havde kendt til den lidt før. 
Kærlig Hilsen Grethe

Anmeldelse er skriftlig reference til os fra Grethe, som på forespørgsel fremsendes til interesseret på e-mail.

Gul-Rosa topmadras hjælper ved slidgigt i hofterne og muskelgigt

Kirsten Jacobsen: 
Jeg havde i længere tid ligget dårligt i min seng og fik mere og mere ondt i lænden-ryggen. Da jeg senere fik konstateret slidgigt i hofterne og muskelgigt, måtte jeg finde en løsning. 
Min svigerdatter hjalp mig med at finde SAFE Med Gul-Rosa topmadras som virkelig har hjulpet på smerterne. Jeg sover bedre og har nemmere ved at komme ud af sengen om morgenen. Den kan klart anbefales.

Anmeldelse er skriftlig reference til os fra Kirsten, som på forespørgsel fremsendes til interesseret på e-mail.

Gul-Rosa topmadras forebygger tryksår og lindrer gigtsmerter

Annette fortæller om mange års erfaring med sin topmadras:  
Jeg har haft en SAFE Med Gul-Rosa topmadras i 7 år og været så glad for den. Jeg ku´ mærke der var brug for en udskiftning og bad kommunen om at få bevilget en ny topmadras. Jeg er tynd, har sklerose og knogleskørhed og er i risiko for tryksår, men har ikke haft skyggen af tryksår i de syv år, selvom jeg ligger meget i sengen. Jeg fortalte selv visitator hvor topmadrassen kommer fra, og det er også meget billigere for kommunen end en helt plejeseng. Den nye Gul-Rosa topmadras er kommet i min seng nu, og jeg kan også mærke at det lindrer på mine gigtsmerter.

Anmeldelse er mundtlig reference til os fra Annette og er givet per telefon ved bestilling af ny topmadras.

Gul-Rosa topmadras giver ro og hvile ved slidgigt

Birthe Olsen: 
Efter 33 ( gode ) år på arbejdsmarkedet, som børnehaveklasseleder, har jeg påført mig slidgigt i bevægeapparatet, med større og mindre smerter i knæ, albuer og hofter til følge. Dette betød at jeg havde svært ved at finde hvile og ro i min ellers nye seng/madras. Jeg kontaktede TT SAFE Med og fik anbefalet en topmadras: GUL-ROSA nr. 101YP, og købte den i dec. 2014. Allerede efter 1. nat følte jeg at kroppen fandt ro og hvile. Nu efter 2 måneders brug, vågner jeg hver dag og føler mig restitueret efter nattens hvile. Jeg vil derfor hermed, på det varmeste anbefale at hente hjælp/vejledning hos TT SAFE Med, hvis man har søvnproblemer pga. smerter.

Anmeldelse er skriftlig reference til os fra Birthe, som på forespørgsel fremsendes til interesseret på e-mail.

Gul-Rosa topmadras hjælper ved ondt i ryggen

Kristina Torp: 
Jeg er meget tilfreds med min SAFE Med Topmadras Gul-Rosa. Det er længe siden at jeg har kunnet sove en hel nat uden at have ondt i ryggen. Før havde jeg ondt i ryggen hver eneste nat og jeg vågnede MANGE gange i løbet af en nat på grund af smerter. Nu kan jeg nøjes med rygproblemerne i de vågne timer. Så den må i den grad siges at leve op til forventningerne og langt mere til. Jeg er meget tilfreds med mit køb.

Anmeldelse er skriftlig reference til os fra Kristina, som på forespørgsel fremsendes til interesseret på e-mail.

Gul-Rosa topmadras gav ro ved demens på grund af smertelindring

Fysioterapeuten udtaler efter 4 ugers brug: 
Beboer med demens og smerter har haft markant gavn af topmadrassen. Hun bevægede sig og gik meget lettere rundt på gangene og beklagede sig heller ikke som før over smerter.

Anmeldelse er mundtlig reference til os fra Sara givet per telefon.

Rosa-Grå topmadras og Gul-Rosa topmadras mod rygsmerter og gigtsmerter

Camilla Pedersen: 
I vores familie har jeres æggebakke SAFE Med Topmadrasser virkelig gjort en forskel. 
Vi er alle 3 meget tilfredse.  
Min søn fik sin i går og har for 1. gang i måneder sovet meget bedre. Rigtig god søvn giver langt mere overskud til alt andet.  
Jeg blev opereret i ryggen, i november 2020 og sov så dårligt herefter. Så derfor gik jeg på jagt efter en æggebakke topmadras, da jeg fra mit fag ved at det er rigtig godt til os med rygissues. Min krop elskede denne topmadras lige fra dag 1 af. Min krop summer af velvære, når jeg ligger på den. Nogle dage går jeg tidligere i seng blot for at få ryggen til at slappe af.  
Jeg anbefaler jeres Topmadrasser til alle som har ryg og gigt issues. Håber det giver et par ekstra ordre til jer i fremtiden.  
Tusind tak for mails, SMS, og rigtig god service.  
Med ønske om en fuldstændig fantastisk dag

Anmeldelse er skriftlig reference til os fra Camilla, som på forespørgsel fremsendes til interesseret på e-mail.

Rosa-Grå topmadras hjælper ved diskusprolapser og slitage i ryggen

Rúni Fjallstein:
Hej,
Jeg fik mulighed for at afprøve SAFE Med Topmadras Rosa-Grå på Sano og har nu brugt den i 2 uger. Den har gjort en stor forskel, søvnen er blevet meget bedre, smerterne fra diskusprolapser og slidgigt er meget mindre og til at være i, og så har madrassen ikke provokeret spondyloses udfordringerne, der tit er kommet til udtryk efter hvile på andre madrasser af koldskum eller latex.
Derudover har topmadrassen givet mig ro i sindet, da jeg også kan tage den med ved weekendophold, kursusaktiviteter eller familiebesøg, og så vide at nu vil jeg ligge godt også der.
Venlig hilsen Rúni

Anmeldelse er skriftlig reference til os fra Rúni, som på forespørgsel fremsendes til interesseret på e-mail.

Rosa-Grå topmadras hjælper på smerter ved diskusprolaps

Samuel (anonymt efternavn):
Jeg har det betydeligt bedre om morgenen når jeg vågner. Jeg er ikke tilnærmelsesvis lige så stiv og låst når jeg vågner, og jeg har ikke nær så ondt. Det har ikke fjernet mine symptomer, men lindret nogle af dem betydeligt. Jeg ville nødig undvære den!

Anmeldelse er skriftlig reference til os fra Samuel, som på forespørgsel fremsendes til interesseret på e-mail.

Rosa-Grå topmadras mod rygsmerter og stive led

Pernille og Martin Olsen:
Vi er en familie på 4 som alle har trykfordelende topmadrasser fra SAFE Med. Vi har købt 3 faste nr. 102 Rosa-Grå og 1 blød-medium nr. 101YP Gul-Rosa. Grunden til at det lige blev dem vi handlede med, var at vi havde hørt godt om disse madrasser, og fordi vi har små skader på ryg, krampe i ben om natten, og stivhed i led efter en nat. Disse problemer er blevet meget bedre efter vi har fået SAFE Med topmadrasser. Vi er yderst tilfreds med dem. Vi har også anbefalet til andre at købe madrasserne, og der er en familie som vi kender som også har købt dem. De er af noget behageligt skum, og det bliver ved med at holde formen. Fordelen er også at de kan vaskes, som mange andre topmadrasser ikke kan. Topmadrasserne er også en god ting, hvis man nemt glider i sengen, de bliver liggende hvor du ligger dem, som mange andre dyre madrasser ikke gør. Vores krampe i ben, rygsmerter og søvnløse nætter er væk efter bekendtskab med de gode topmadrasser fra SAFE Med.

Anmeldelse er skriftlig reference til os fra Pernille og Martin, som på forespørgsel fremsendes til interesseret på e-mail.

Rosa-Grå topmadras giver komfort ved skoliose

Sofie Thyssen:
Udover kilepude har jeg også suppleret med en god topmadras nr. 102 Rosa-Grå på grund af min skoliose, da det er vigtigt at jeg har god komfort, når jeg sover.
Jeg fik anbefalet SAFE Med Topmadras nr. 102 Rosa-Grå, da den tilegner sig bedst til min lidelse. Den har gavnet mig utrolig meget, og jeg har i dag, efter tre måneders brug af madrassen ikke ondt, når jeg vågner efter en hel nattesøvn. Det er en stor lettelse og hjælper mig også meget resten af dagen.

Anmeldelse er skriftlig reference til os fra Sofie, som på forespørgsel fremsendes til interesseret på e-mail.

Kan ligge på siden og uden smertestillende på Gul-Rosa Helmadras

Linda Kristensen:
Linda er bruger af kørestol og ligger nu på nr. 201YP SAFE Med Helmadras Gul-Rosa. Hun har udtrykt stor tilfredshed med madrassen til hendes elevationsseng. Trykfordelingen gør at hun uden problemer kan ligge på siden og behøver ikke tage smertestillende længere. Madrassen er samtidig nem at bevæge sig på med den mobilitet Linda har til at være selvhjulpen. Soft-Cell betræk på madrassen fungerer godt med sin åndbarhed og elasticitet til at følge madrassen og dens formbarhed i brug.
Hun fortæller at hun har ledt efter og afprøvet flere madrasser, men ikke nogen der virkede. Nu med Gul-Rosa Helmadras kan jeg forflytte mig fra seng til kørestol og klæde mig på i sengen, og den er nem at bevæge sig på. Jeg måtte selv betale madrassen, da kommunen ikke ville bevilge den. Jeg sover nu uden at tage smertestillende. Jeg er plaget af slidgigt i lænden og en skoliose i ryggen efter 35 år i kørestol. Jeg kan kun give min bedste anbefaling.

Anmeldelse er også vist med opslag fra Linda og med billede på facebook

Sover fantastisk og er aflastet på Gul-Rosa Helmadras

Dorthe Kjær Ellegaard
Sagsbehandlende terapeut:
Min mor er rigtig glad for madrassen, hun sover fantastisk på den og føler sig godt aflastet.
Et rigtig godt køb:-)

Anmeldelse er skriftlig reference til os fra Dorthe, som på forespørgsel fremsendes til interesseret på e-mail.

Rosa-Grå siddepude er bedre end luftpude

Camilla Kristensen, ergoterapeut 
Brugeren er meget tilfreds, han har tidligere siddet på luftpude, men det brød han sig ikke om. Denne skumpude Rosa-Grå nr. 104 passer meget bedre til ham.

Anmeldelse er skriftlig reference til os fra Camilla, som på forespørgsel fremsendes til interesseret på e-mail.

Rosa-Grå siddepude giver god trykaflastning

Rikke Laumark: 
Siddepuden Rosa-Grå kan klart anbefales! Den giver virkelig god trykaflastning, og er perfekt at have med til lange køreture i bil:-)

Se også Rikkes anmeldelse på vores facebookside.

Rosa-Grå siddepude hjalp mod siddesmerter

Rasmus Jørgensen: 
Jeg er ivrig motionscyklist. De mange timer med cykling, kombineret med mit studie, som er meget læsetungt, medførte, at jeg for nogen tid siden oplevede siddesmerter i halebenet. 
På anbefaling af en ven, erhvervede jeg mig derfor en SAFE Med siddepude nr. 104 i Rosa-Grå. 
Efter at have købt siddepuden fra SAFE Med, mærker jeg ikke længere noget til siddesmerterne i halebenet. 
Jeg benytter siddepuden på min kontorstol – både når jeg læser, men også når jeg bare sidder ved computeren – idet jeg med siddepuden opnår uovertruffen siddekomfort. 
Jeg kan på det varmeste anbefale en SAFE Med siddepude nr. 104 – både til dig, der oplever smerter, men også til dig, som blot ønsker en god siddekomfort.

Se også Rasmus anmeldelse på vores facebookside.

Trykaflastende siddepude ved hoftebrud

Johannes Laursen: 
Efter 7 uger i kørestol på en SAFE Med siddepude Rosa-Grå, så fandt han ud af hvilken stor hjælp en god trykaflastende siddepude er til at lindre smerter ved hoftebrud. Gående igen med frisk mod på at gøre det godt for sig selv videre, så købte han en siddepude nummer to med Soft-Cell betræk. 
En trykaflastende siddepude til stolen ved computeren og en siddepude til stolen i stuen.

Johannes er med i opslag på vores facebookside.

God erfaring med trykaflastende siddepude

John Pedersen: 
John var blevet henvist af Viborg Hjælpemiddelservice, hvor han havde indleveret SAFE Med siddepude Rosa-Grå efter en sygdomsperiode. Han havde god erfaring med siddepuden, men kunne desværre ikke få den bevilget, så han købte en selv.

John er med i opslag på vores facebookside.

Halebenspude er super til aflastning af halebenet

Jane Barslev: 
Har lige fået siddepuden, der er beregnet til at aflaste halebenet. Den er virkelig super, og jeg har stor glæde af den:-)

Jane har skrevet kommentar på vores facebookside.

Skråpude til aflastning siddende

Lise-Lotte Mortensen: 
Jeg har haft Fibromyalgi i nogle år nu. En sygdom som gør ondt i alle knogler og led. 
Den gør også, at min hud er særlig sensitiv. Berøring of huden gør tit ondt som nåle. lngenting må stramme eller trykke på huden. Jeg har særlig svært ved at sidde ned, selv kortere tid af gangen. lsær i bilen. Kan højst sidde der ti-femten minutter af gangen. Også på stole og i sofaer. lndtil jeg fandt SAFE Med skråpude nr. 106. Har selvfølgelig prøvet skum og fiber puder uden virkning. Denne er noget af det bedste jeg har fundet, til aflastning af min sygdom.

Anmeldelse er skriftlig reference til os fra Lise-Lotte, som på forespørgsel fremsendes til interesseret på e-mail.

Kilepude hjælper mod smerter i lænden

Sofie Thyssen: 
Jeg har skæv rygsøjle, benævnt skoliose, hvilket har kostet mig mange timer med smerte i lænden. Smerterne hobede sig op, eftersom jeg begyndte på Handelsskolen og derfor forholdte mig mere i siddestilling. Eftersom jeg stadig studerer samt arbejder som telefonsælger, så tilbringer jeg mange timer siddende, hvilket er den stilling, der er mest smertefuld i mit tilfælde. 
Efter anbefaling anskaffede jeg derfor en SAFE Med Kilepude nr. 108, som hjælper mig med at sidde i den rigtige stilling. Den bruger jeg især når jeg sidder timevis foran computeren og laver lektier mm. Den lindrer smerterne i stor grad, så den har hjulpet mig utrolig meget.

Anmeldelse er skriftlig reference til os fra Sofie, som på forespørgsel fremsendes til interesseret på e-mail.

Lændestøtte har afhjulpet lændesmerter

Charlotte Kragh: 
Lige kort at bekræfte at jeg er glad for SAFE Med Lændestøtten nr. 112 med Soft-Cell betræk, og den har afhjulpet de lændesmerter, der opstod efter at have skiftet bil med et andet sæde.

Anmeldelse er skriftlig reference til os fra Charlotte, som på forespørgsel fremsendes til interesseret på e-mail.

Armpuder til armlæn på kørestol mindsker tryk og smerter

Terapeuten udtalte: 
Armpuderne til armlæn på kørestolen har virkelig hjulpet og giver en behagelig komfort i stedet for de ellers hårde armlæn, som forårsager tryk og smerter for borger. Armpuder til armlæn på kørestol former sig og giver en behagelige blød støtte til arm og albue.

Benstøtte med tagrendeform til aflastning af benet

Sygeplejerske bekræftede at benstøtten fungerede fint til aflastning af hælen til borger med kraftige ben. Det havde været et problem at finde aflastning, som var behageligt, men med den her tagrende form på nr. 109 benstøtten fik borger både stabilitet, sikker aflastning og luft til benet.

Armstøtte med tagrendeform, som armen hviler i

Plejer valgte armstøtte med tagrendeform til ældre dame med ondt i armen, så armen både kunne ligge stabilt og med god trykaflastning. 

Knæpude nr. 123 til trykaflastning mellem knæ

Terapeuten havde brug for knæpude til handikappet pige, som lå meget på siden, for at skåne for unødigt pres mellem knæene. Knæ og ben fik dermed en mere balanceret position, som er mere behagelig og skånsom for både hofter, ryg og lænd.

Knæstøtte er lejringspude til ben og giver støtte under begge knæ

Fysioterapeut valgte knæstøtte nr. 124 med højde 12 cm, for den passede bedst til voksen borger til at give god aflastning af lænden i rygleje. 

Benet ligger stabilt med trykaflastning i tagrendeformet benpude nr. 136

Da tynd borger havde brug for både fixering og aflastning af benet, så valgte terapeuten den bløde benpude med tagrendeform.

Toiletrygstøtte er blød og trykaflastende til sår og smerter på ryggen

Terapeuten forespurgte: 
Jeg har en dame der ”kaster” sig ned på toilettet. Det er et almindeligt toilet, hvor der er behov for en rygpude. Jeg tænker, om ikke en af jeres nye rygpuder vil kunne sættes på indersiden af låget på toiletbrættet, så hun rammer puden i stedet for det opslåede låg? Håber min forespørgsel giver mening 😊 
Nr. 119T Toiletrygstøtte, som er blød og trykaflastende, blev sat fast på toiletcisternen og problemet blev løst.

Toiletrygstøtte har god effekt ved lange toiletbesøg

Sagsbehandlende ergoterapeut skrev til os om SAFE Med Toiletrygstøtte nr. 120T: 
Borger er meget tilfreds. Toiletrygstøtten har været sat op i cirka en uge og han oplever god effekt efter hans lange toiletbesøg. Så fuld tilfredshed herfra😊

Toiletpuder er trykaflastende og smertelindrende

Terapeuterne udtalte til møde: 
Standardpuden på toiletstolen var for hård og SAFE Med Toiletpuderne har gjort vores toiletstole behagelige med den trykfordeling som toiletpuderne giver.

Toiletpude er smertelindrende til bruger med sår

Terapeuten udtalte: 
Den lille dame er så ked af at komme på toilettet for hun har ondt. Vi har prøvet mange forskellige muligheder indtil nu. 
Konklusion blev at vælge nr. 132YP Toiletpude til tynd bruger og det gjorde endelig at den lille tynde dame kunne få smertelindring og ikke længere var ked af at sidde på toilettet.

Toiletpude med åben front til mænd

Plejer udtalte: 
Har brug for en trykaflastende toiletpude til en meget tynd mand med smerter. Valget blev selvfølgelig en blød trykaflastende toiletpude med åben front med plads til urinkolbe nr. 132YP.OF

Toiletpude er trykaflastende og ligger stabilt

Plejer udtalte: 
Bruger sidder meget uroligt på toilettet og spørgsmålet var om toiletpuden kunne ligge stabilt – og ja toiletpuden ligger meget stabilt, da der er antislip bagside og med tilkøb af velcro til fastgørelse på toiletpuden, så sidder den helt fast.

Hælløfter-Hælaflaster mod sår på hæl

Sygeplejerske på plejehjem udtaler: 
Vi har brugt nr. 114.1 hælløfter-hælaflaster i 5-6 år og er glade for dem. Det er vigtigt at placere en lille pude under knæene samtidig med hælløfteren. Hælløfteren ser godt ud efter at være vasket mange gange. Vi bruger hælaflaster nr. 109.1 eller 109.2 til store og tunge ben.

Anmeldelse er skriftlig reference til os fra Elfa, som på forespørgsel fremsendes til interesseret på e-mail.

Hælløfter-Hælaflaster er trykaflastende og åndbar

Terapeuterne udtalte til et møde: 
De hælstøvler vi havde før var for lukkede og varme og gav et uhensigtsmæssigt tryk på hælen. SAFE Med Hælløfter, 10 cm bruger vi med en lille pude under knæet og den på 30 cm vælger vi, når der er brug for mere understøttelse. Med Soft-Cell betræk er hælløfter meget behagelig for bruger og bliver ikke for varm på noget tidspunkt.

Anmeldelse er mundtlig reference til os og kan uddybes yderligere per e-mail.

Hælaflastning til borger med kraftige og tunge ben

Sagsbehandlende ergoterapeut: 
Vi bruger hælløfter nr. 114.1 til de fleste borgere, men hvis borger har meget kraftige og tunge ben, så vælger vi den rosa tagrendepude nr. 109.1 på 30 cm eller 60 cm til aflastning af hæl med sår. 

Anmeldelse er mundtlig reference til os og kan uddybes yderligere per e-mail.

Øreskånepude bruges til aflastning af øre med sår

Københavns kommune, hjemmeplejen: 
Terapeut udtaler at bruger ligger på vekseltrykmadras og ligger på siden. Havde brug for aflastning af øret og almindelig hovedpude fungerede ikke.

Anmeldelse er mundtlig reference til os fra terapeut.

Øreskånepude med hul til øre med sår og smerter

Sagsbehandlende ergoterapeut: 
Borger har sår på øret. Det gør ondt og har svært ved at hele. Nu har vi brug for en pude med hul, der giver aflastning til øret, så det ikke gør ondt at ligge på siden. Vil gerne have det behagelige Soft-Cell betræk med til øreskånepuden.

Anmeldelse er mundtlig reference til os fra terapeut.

Øreskånepuden aflaster, så tryksår på øret heler

Michelle Frank Jensby, pårørende: 
Vi blev ringet op fra plejehjemmet, at min farmor havde fået et tryksår på øret, og om vi ville købe en trykaflastende pude til hende. Jeg søgte på nettet og fandt øreskånepuden, skyndte mig ud og lægge den på hendes nuværende wellpur pude, som er forholdsvist flad. Der gik en uge – fjorten dage, så var tryksåret væk. Så jeg er glad for, jeg handlede så hurtigt, da jeg fra mit arbejde ved, hvor hurtigt sådan et tryksår kan udvikle sig, og faktisk blive livstruende.

Anmeldelse er skriftlig reference til os fra Michelle, som på forespørgsel fremsendes til interesseret på e-mail.

Den lille pudes vandring til at forebygge tryksår

Gitte Hangaard, plejer: 
Hos patienter med throcantersår er den god, da de i de fleste tilfælde kun kan ligge på den ene side eller på ryggen. Hos tetraplegikere kan den lille pude bruges til at ændre stilling uden det store besvær.

Anmeldelse er skriftlig reference til os fra Gitte, som på forespørgsel fremsendes til interesseret på e-mail.

Den lille pudes vandring til trykaflastning

Elin Vestergaard, sårsygeplejerske: Den lille pudes vandring er særlig anvendelig hos patienter, der har mange smerter ved at blive vendt. Der kan være tale om at anvende metoden som et alternativ til vending.
Anmeldelse er skriftlig reference til os fra Elin, som på forespørgsel fremsendes til interesseret på e-mail.

Den lille pudes vandring til knogleudspring

Terapeut på Hospice Filadelfia: 
Puderne bliver primært brugt til lejring i seng og kørestol. Puderne er mest brugt ved knogleudspring som ved hoften og scapula.

Anmeldelse er skriftlig reference til os, som på forespørgsel fremsendes til interesseret på e-mail.

Lejringspuderne holder formen og bæreevnen

Birgit Holland, afdelingssygeplejerske: 
Vi er glade for puderne og er meget tilfredse med dem. Puderne er i flere uger blevet brugt af en mand, tetraplegiker. Han havde problemer og ubehag med nakken ved at ligge på ryggen med de eksisterende puder. Det var oplagt at lade ham afprøve systemet. 
Allerede med det samme han blev lejret i Boomerangpuden Type 33.01 mærkede man hans tilfredshed og komfort. Han følte ikke længere ubehag ved rygleje. Nakken og kroppen fik behagelig og god støtte af lejringspuden. I sideleje er Langpuden Type 44.01 blevet brugt som hovedpude og videre ned langs ryggen samtidig med at lejringspuden Type 22.03 var i brug til lejring af benene. 

Personalet udtrykker med egne ord: Ja, den er dejlig at ligge med, som en bekræftelse til patienterne af deres velvære. 
Følelsen af komfort, det at holde formen og bæreevnen er vedvarende. 
Det er hurtigt og nemt at lejre med pudeme.

Anmeldelse er skriftlig reference til os fra Birgit, som på forespørgsel fremsendes til interesseret på e-mail.

Lejringspuderne ligger stabilt og er lydløse

Selma Palme, ergoterapeut: 
Vi vælger som regel altid Harmony puderne til lejringer i sengen, da de er faste og 
ligger stabilt. De er også tunge, så beboerne ikke så let kan flytte på dem og sparke 
dem ned. Desuden larmer de ikke og de ændrer ikke form, hvis beboeren flytter lidt på sig eller har spasmer. Puderne er trykaflastende og giver ikke røde mærker i mod huden. 
Mange andre typer/mærker af lejringspuder er mere levende i materialet med fyld af 
krøyer kugler, og de flytter sig lettere væk fra beboeren. 
Desuden er der flere mærker af lejringspuder som støjer pga.fyldet. 
Den eneste ulempe ved Harmony puderne er, at de ligger prismæssigt højere end andre lejringspuder. Holdbarheden er så vidt vi har observeret tilsvarende andre typer/mærker af lejringspuder, men vi vurdere, at Harmony puderne har andre fordele, og derfor indkøber vi dem trods pris forskellen.

Personalet udtrykker med egne ord: Ja, den er dejlig at ligge med, som en bekræftelse til patienterne af deres velvære. 
Følelsen af komfort, det at holde formen og bæreevnen er vedvarende. 
Det er hurtigt og nemt at lejre med pudeme.

Anmeldelse er skriftlig reference til os fra Selma, som på forespørgsel fremsendes til interesseret på e-mail.

Lejringspuderne er faste og holder formen

Betina F. Jeppesen, afdelingssygeplejerske: 
Vi har fundet lejringspuderne meget anvendelige til lejring til vores apopleksipatienter, da pudeme er “faste” og dermed holder formen under lejringen, hvilket giver følelsen af komfort hos patienten. Boomerangpuden har især været anvendt hos en patient, der ikke har så stor kropshøjde. Lejringspuderne er lette at håndtere. 

Anmeldelse er skriftlig reference til os fra Betina, som på forespørgsel fremsendes til interesseret på e-mail.

Dement bruger falder til ro med lydløs langpude

Bruger med demens på et plejecenter havde svært ved at finde hvile og sove. 
Plejer udtaler om forløbet: 
Bruger blev bedt om at passe på puden, når hun skulle sove. Nu står hun kun op 2 gange om natten, hvor det tidligere var 7-15 gange, hvilket gav dårlige dage. Puden giver hende tryghed og ro, så hun hviler meget bedre og endda også ½ time om eftermiddagen. Nu har hun meget bedre dage, og det har plejepersonalet også. 
På grund af meget kropsvarme er det Soft-Cell betræk, der er valgt til lejringspuden. 
Sover og hviler nu med formbar og lydløs Harmony langpude på 180 cm.

Anmeldelse er udtalelse fra plejer, som på forespørgsel kan uddybes yderligere på e-mail.

Langpude giver støtte ved iskias problemer

Susan Domino, privat bruger: 
Har nu lagt med Harmony Langpude i ca 14 dage. Fik den da jeg synes at jeg mangler støtte til mit ben og lænd om natten pga iskias problemer. Det er det bedste jeg har gjort for mig selv. Den er super god til at give hvile og aflastning. Kan varmt anbefales at få Soft-Cell betræk på langpuden, da det er dejlig glat og ikke så varmt at ligge med. Super tilfreds med mit køb.

Se også Susans anmeldelse på vores facebookside.

Langpude former sig efter kroppen

Anelise Severinsen, privat bruger: 
Jeg er så glad for den trykaflastende Harmony langpude jeg købte hos TT Safe Med! 
Puden er 160 cm lang og den former sig efter min krop, imens jeg sover. 
Deres service har også været i top!! Kan varmt anbefales!

Se også Anelises anmeldelse på vores facebookside.

Langpude bruges som et "U" omkring overkrop eller fødder

Ergoterapeuten beskriver: 
Vi bruger de lange puder både til støtte i sidelejring, men også som et ”U” enten omkring hoved og overkrop eller omkring fødder og langs ydersiden af benene rygliggende. 

Beskrivelse af brug er skriftlig til os på e-mail, da terapeuten er flittig bestiller af langpuder fra os.

Lejringspude til aflastning

Mogens Jensen, privat bruger: 
Lejringspude nr. 22.03, 60 x 90 cm til aflastning. 
Jeg er meget tilfreds med min SAFE Med Harmony lejringspude og bruger den hver nat, når jeg ligger på siden. Den aflaster min hofte meget. På grund af mit handikap kan jeg kun bruge den, når jeg bliver lagt i seng.

Anmeldelse er skriftlig reference til os fra Mogens, som på forespørgsel fremsendes til interesseret på e-mail.

Lejringspude aflaster ryg og forebygger spændinger

Kirsten Jacobsen, privat bruger: 
I forbindelse med jeg fik konstateret muskelgigt, bestilte jeg en Harmony lejringspude nr. 11.04 for at aflaste min ryg og få en bedre søvn. Jeg har været så glad for den. Jeg føler at jeg kan slappe ordentligt af og undgår for mange spændinger i nakken.

Anmeldelse er skriftlig reference til os fra Kirsten, som på forespørgsel fremsendes til interesseret på e-mail.

Nakkepude er trykaflastende liggende og siddende

Elfa Gylfadóttir: 
Nakkepuden bruges af et multihandikappet barn, som bruger alt sin tid liggende. Nakkepude bruges også af en patient med risiko for tryksår på baghovedet.

Anmeldelse er skriftlig reference til os fra Elfa, som på forespørgsel fremsendes til interesseret på e-mail.

Formbar hovedpude i granuleret skum nr. 11.04, 40 x 75 cm

Kirsten Jacobsen: 
I forbindelse med jeg fik konstateret muskelgigt, bestilte jeg en Harmony lejringspude for at aflaste min ryg og få en bedre søvn. Jeg har været så glad for den. Jeg føler at jeg kan slappe ordentligt af og undgår for mange spændinger i nakken.

Anatomisk hovedpude aflaster nakke og skulder og særligt sideliggende

Heidi W: 
Den anatomiske hovedpude nr. 122 gør nu at jeg kan ligge på siden uden at have ondt i nakke og skulder. 
Det mærkes at hovedpuden aflaster og jeg er ikke længere øm i skulderen, når jeg vågner om morgenen.

Nakkepude nr. 66.01 er trykaflastende liggende og siddende

Elfa Gylfadóttir: 
Nakkepuden bruges af et multihandikappet barn, som bruger alt sin tid liggende. Nakkepude bruges også af en patient med risiko for tryksår på baghovedet.

Anmeldelse er skriftlig reference til os fra Elfa, som på forespørgsel fremsendes til interesseret på e-mail.

Neonatal-Kuvøsemadras til neonatal og præmature børn er trykfordelende

Katarina Rickan sygeplejerske på Neonatal afdeling på Astrid Lindgrens Barnsjukhus, Stockholm Sverige beskriver: 
På Neonatal afdelingen anvender vi SAFE Med Neonatal madras-kuvøsemadras og madrassen klippes og anvendes i mindre dele til lejring og aflastning af hoved, ører, og arme. De små klippede puder kan anvendes uden betræk og alternativt dækkes med et tyndt bomuldslagen. Fordelen i anvendelsen af den her type neonatal madras er at den kan steriliseres ved høje temperaturer i autoklave, kan maskinvaskes ved 80°C og tørres i varmeskab, alternativt kan kuvøsemadrassen tørretumbles. Det giver sikkerhed for at minimere forekomsten af bakterier. Det er en fordel at kuvøsemadrassen kan klippes og tilpasses barnets størrelse og behov. Den kan genanvendes, da den er vaskbar i maskine. Neonatal-kuvøsemadrassen er ikke dyr og for barnets sikkerhed anvendes madras-stykker, der bruges til lejring kun i en periode med 2-3 gange vask og smides derefter væk. 
Vi klipper kuvøsemadras med fri hånd, og vi har ingen bestemte mål. Jeg bestiller en stor madras nr. 101IC.3 størrelse 200x100x2,5 cm, som vi klipper i de mål vi behøver.  
Eksempelvis klipper vi et madrasstykke til hovedet og klipper hul, hvor der sidder en nål, så der ikke bliver noget tryk. Hovedstykket placeres i et pudebetræk. Ligeså klipper vi stykker til bittesmå lejringspuder og klipper hul i dem til total aflastning af forskellige kropsdele.  Blandt andet gør vi det for at aflaste børn med dårlig cirkulation ved for eksempel asfyxier. Som madras under barnet placeres madrasstykket i et pudebetræk.

Babymadras til børneintensiv terapiafsnit

Heidi Bild Granby intensivsygeplejerske på Odense Universitetshospital beskriver: 
På Børneintensiv terapiafsnit BRITA på OUH anvender vi SAFE Med Baby madras 6 cm høj. Vi bruger den med et Comfor OP betræk med åben bagside. Vi har valgt denne madras fordi: · Den kan tåle undervarme, så madrassen aldrig føles kold · Den kan nemt aftørres eller helt vaskes · Ligger stabilt i vores åbne kuvøser

Trykaflastende babymadras nr. 101B til 1,5 årigt barn på 9,5 kg

Ergoterapeuten beskriver: 
I starten tænkte mor ikke at Frederik kunne ligge på æggebakkesiden, men det fungerer vældig fint. Madrassen og regelmæssige vendinger gennem natten, har reduceret trykområdet. Dejligt. Madrasstykkerne vi har skåret af, bruges til at støtte Frederik i siderne, så han sidder bedre i sin autostol. Mange tak for hjælpen.  

PUR vandtæt betræk der kan aftørres og afsprittes

Plejer på plejehjem udtalte: 
Vi har brug for flere vandtætte betræk til topmadrasser, der kan aftørres og afsprittes. Borger der har Comfor PUR inkontinensbetrækket fra jer er så tilfreds, og det holder så pænt samtidig med at det er elastisk og åndbart. Det betræk vi har er også blevet maskinvasket og tørretumblet flere gange.

Holdbare PUR inkontinensbetræk, der kan afsprittes

Depotleder udtrykte ved bestilling af flere Comfor PUR inkontinensbetræk at de var meget holdbare. De havde betræk, som var tre år gamle, og nu havde de brug for flere vandtætte betræk. Det er en vigtig egenskab at betrækkene kan afsprittes med alkoholopløsning.

PUR inkontinensbetræk til topmadras, der kan tørres af og vaskes

Social og sundhedsassistenten på bostedet havde ledt og ledt efter heldækkende inkontinensbetræk til topmadras, for beboeren lå meget uroligt i sin seng, og det hele blev vådt gang på gang. Flere gange havde de smidt den ikke vaskbare topmadras ud og måtte købe nyt. Endelig blev det både nemt og behageligt med ny madras med heldækkende inkontinensbetræk for beboer og ikke mindst for plejepersonalet. Det almindelige lagen kunne skiftes, og de kunne afvaske og tørre det beskyttende inkontinensbetræk af, samtidig med at madrassen var ren og fin inden i betrækket.

PUR vandtæt betræk til terapien, der kan afsprittes

Fysioterapeuten søgte betræk til deres madrasser i terapien og valgte vandtæt Comfor PUR inkontinensbetræk, som kan vaskes af med sæbevand samtidig med mulig afspritning med alkoholopløsning. 

Vandtæt hudvenligt betræk, der bortleder varme og fugt optimalt

Majbritt, ergoterapeut på depot udtalte: 
Vi vælger Soft-Cell™ vandtæt betræk med stofoverflade til topmadrasserne, når borger ikke er inkontinent. For det betræk kan borger ligge direkte på samtidig med at det er et meget hudvenligt betræk, der bortleder varme og fugt optimalt.

Vandtæt hudvenligt betræk, der bortleder varme og fugt optimalt

Terapeuten udtalte: 
Bruger har meget kropsvarme og derfor bruger vi vandtæt Soft-Cell™ betræk på madrassen. Soft-Cell betræk med stofoverflade er meget hudvenligt og behageligt at sove med.

Soft-Cell vandtæt betræk med stofoverflade er meget åndbart

Privatperson bestilte Soft-Cell betræk med stofoverflade til de to topmadrasser, da de hos venner havde erfaret, hvor godt de lå på madrasserne med det hudvenlige vandtætte og meget åndbare Soft-Cell betræk.

Operationsmadrassen er nem at lejre patienter på

Tove Sørensen, afdelingssygeplejerske Anæstesiafdelingen: 
Det er nemt at lejre patienter godt på madrassen og vågne patienter finder den behagelig at ligge på. Selv under længere varende operationer er patienterne i stand til at bevare normal kropstemperatur på denne type madras.

Knæstøtten til operation bruges ved fladt rygleje

Tove Sørensen, afdelingssygeplejerske Anæstesiafdelingen: 
Knæstøtten giver god støtte og virker behagelig for vågne patienter.

Skulderstøtte til sideleje af operationspatienter

Inger-Grethe A., sygeplejerske på ort. Kir. Operationsgang: 
Vedrørende vores nye sidelejepude fra jer, så er vi fint tilfreds med den og bruger den til hoftealloplastikker

Buglejesystemet nr. 135OP bruges til analfistel operationer

Birgit Holst Due, Specialeansvarlig sygeplejerske, Kirurgisk Afdeling A, Odense Universitetshospital: 
Buglejesystemet nr. 135OP bruger vi til analfistel operationer, Epsit (pilonidalcyste operationer) Vi bruger puderne ved procedurer i bugleje hvor patienten lejres vågen. 
Benpude hælaflastning dobbelt nr. 123OP.2 bruger vi til rygleje operationer sammen med knæpuden. 
Benpude enkel nr. 123OP.1 bruger vi ved bensplit til bla lap. lever, fundoplikatio, når anastomosen ved rectum skal laves osv. 
Vi bruger knæstøtten sammen med ben hælaflastningspuderne til aflastning af patientens lænd ved rygleje. Mange forskellige operationer. 
Det er hensigtsmæssigt ved brug af knæstøtte også at bruge hælaflaster for at fjerne trykket på hælene.

Skulderstøtte aflaster patienter i sideleje

Tove Sørensen, afdelingssygeplejerske Anæstesiafdelingen: 
Skulderstøtten gør det nemt at lejre patienten i sideleje. Den giver god støtte under brystkassen og aflaster skulderen godt og vågne patienter finder den meget behagelig.

Hovedstøtte til patienter i bugleje fordeler trykket

Sandie W.S, sygeplejerske: 
Hovedstøtten fungerer betydeligt bedre end de engangshovedstøtter vi brugte før. Patienterne ser ud til at få mindre tryk langs kanterne.

Nakkepuden bruges til anæstesien under brystkassen ved vanskelige luftveje

Sygeplejerske fra Anæstesiafdeling: 
Vi bruger SAFE Med OP – Nakkepuden nr. 66.01OP til patienter, hvor vi kan forvente lidt vanskelige luftveje. 
Den bliver placeret neden for nakken, bag på ryggen under deres brystkasse, og det bevirker, at man får længere hals – og det er lige det vi går efter ved anæstesien.